среда, 2 апреля 2014 г.

Partidul lui Filat ”stoarce” banii din buget dublând prețul achizițiilor publice în teritoriu

Centrul Național Anticorupție a înregistrat, luni, 1 aprilie, o sesizare depusă de Consiliul raional Criuleni, privind achiziționarea unei unități de transport pentru direcția învățământ din raion, la preț dublu decât cel propus pe piață.

Șeful direcției buget și finanțe din cadrul Consiliului raional Criuleni, Dumitru Goncearenco, a declarat pentru agenția OMEGA că a depistat încălcări la executarea bugetului de către Direcția învățământ. ”Direcția învățământ a achiziționat un microbuz pentru necesitățile structurii, pe care a plătit 955 mii lei. Microbuzul, fabricat în anul 2012, a fost importat în țară de o persoană fizică, care l-a înregistrat pe o persoană juridică, iar a doua zi a fost vândut consiliului raional Criuleni la preț de 955 mii lei”, a declarat Goncearenco.

Sursa citată a subliniat că prețul plătit din bani publici pentru această unitate de transport este dublu decât cel propus în Moldova. ”Microbuzul importat este din anul 2012. Eu am fost personal la compania Rumeon, care vinde exact același model de microbuze la preț de 450 mii lei, unitățile de transport fiind noi”, a subliniar sursa citată.

În context, Goncearenco a subliniat că pe cazul dat a fost depusă o sesizare la Centrul Național Anticorupție pentru examinarea delapidărilor banilor publici.

Raionul Criuleni este condus de exponentul PLDM, Vitalie Rotaru. Majoritatea funcțiilor cheie din raion sunt ocupate de liberal – democrați, inclusiv și funcția de șef al Direcției învățământ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий