пятница, 11 апреля 2014 г.

Ex-premierul demis pentru acte de corupție sugerează că rezultatele alegerilor vor fi falsificate

Fostul Premier demis pentru acte de corupție, liderul PLDM, Vladimir Filat, declară ferm că Partidul Comuniștilor nu va reveni la guvernare, chiar dacă datele sondajelor de opinie arată contrariul, astfel lăsând să se înțeleagă că rezultatele alegerilor vor fi cele dorite de actualele partide de guvernare.

„Comuniștii nu au cum să revină la guvernare. Până la alegeri mai este timp și tot ceea ce s-a întâmplat până în anul 2009 încă mult timp va fi resimțit de cetățenii RM. Tendința este clară – de scădere a PCRM. Voronin are șansa să ajungă în situația lui Ianukovici”, a declarat Filat la un post privat de televiziune.

Procesul de marginalizare a Partidului Comuniștilor deja a început. Majoritatea parlamentară a adoptat modificări la legislația electorală prin care interzice votarea în baza pașapoartelor de tip sovietic, astfel fiind lezate drepturile a circa 300 mii de persoane.

Totodată, Nicolae Timofti, care ocupă funcția de Președinte al Moldovei, a declarat anterior că subiectul interzicerii simbolurilor ”secera și ciocanul” pe teritoriul Moldovei ar putea fi reluat.

În aceeași ordine de idei, un grup de așa ziși comuniști – reformatori au anunțat că vor înregistra Partidul Comuniștilor Reformatori din Moldova. Reprezentanți ai PCRM au declarat că acest proiect este implementat și finanțat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Toate aceste acțiuni, puse la cale de liderii actualei guvernări, au menirea să marginalizeze Partidul Comuniștilor, care potrivit sondajelor de opinie, la următoarele alegeri parlamentare va acumula mai multe voturi decât toate partidele de guvernare la un loc.

Комментариев нет:

Отправить комментарий