пятница, 18 апреля 2014 г.

Țîrdea: Prietenia de ochii lumii între Băsescu şi Filat face parte din imaginea lui de principal „portdrapel al integrării europene” al Moldovei

Vlad Filat s-a întîlnit ieri cu preşedintele României, după care pe pagina de pe Facebook a liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova a apărut o poză cu un comentariu optimist al politicianului: "M-am convins încă o dată în urma acestei întîlniri că domnul președinte Traian Băsescu este un adevărat prieten al Republicii Moldova!"

„Primul lucru care bate la ochi sînt elementele de marketing politic. Orice politician alege foarte atent cu cine să se întîlnească şi ce să discute. Prietenia de ochii lumii cu Traian Băsescu nu este nimic altceva, decît un gest PR în scopul consolidării imaginii lui Filat în calitate de portdrapel numărul unu al integrării europene din Moldova. Astfel liderul Partidului Liberal Democrat vrea să demonstreze că se poziţionează ca politician, exclusiv, pe segmentul de dreapta, iar toate jocurile cu forţele de stînga pe care şi le permitea cîndva, au rămas în trecut”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Bogdan Ţîrdea.

„În ultima vreme observăm că Filat face declaraţii proeuropene, proamericane, proromâne destul de dure, tot în acest context se înscrie întîlnirea cu Băsescu şi asigurările de prietenie. Într-un cuvînt, are loc repoziţionarea lui Filat. Aceasta este necesară, printre altele, pentru a ajuta PLDM-ul să păstreze nucleul propriului electorat. În ultimul timp, partidul condus de el este ţinta mai multor atacuri, fiind acuzat de corupţie, politicianism şi carierism. Astăzi, cînd Occidentul şi Rusia se află în stare de război rece, Filat ţine să demonstreze că este alături de Uniunea Europeană”, a adăugat Bogdan Ţîrdea.

Natalia Șmurgun

Комментариев нет:

Отправить комментарий