понедельник, 21 апреля 2014 г.

Episcopul Markel: Mâinile murdare nu pot fi spălate prin aducerea Focului Haric

Declarația a fost făcută de Episcopul de Bălți și Fălești Markel, vorbind despre aducerea în acest an a Focului Haric în Moldova, ”datorită susținerii lui Vladimir Filat”.

Episcopul a declarat pentru agenția OMEGA că ”este de datoria fiecărui să urmeze calea lui Isus Hirstos, care a avut de îndurat pentru fiecare dintre noi și să-i ierte pe cei păcătoși”, dar atunci când oficialii merg împotriva legii creștinești acest lucru nu poate fi ”spălat” prin aducerea Focului Haric.

”Păgânirea Legii creștinești, la care au mers ei, prin islamizarea și sodomizarea țării, nu se spală prin aducerea Focului Haric. Mâna murdară nu se spală prin aducerea Focului Haric. Focul Haric este dat de Dumnezeu și achitarea cursei charter pentru aducerea lui nu înseamnă și iertare de păcate. Filat probabil are niște bani pe care trebuie să-i scoată de la mucegai și încearcă să facă acest lucru prin biserică, este treaba lui. Dar asta nu înseamnă că creștinii îl vor ierta pentru Legea pe care a promovat-o și semnat-o împreună cu toată echipa lui”, a declarat Markel.

Pe data de 17 aprilie curent, Mitropolia Moldovei a anunțat că aducerea Focului Haric în acest an este finanțată de fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, care va face parte din delegația oficială a Moldovei la Ierusalim.

Enoriașii Bisericii Ortodoxe a Moldovei l-au criticat dur, anterior, pe Filat pentru promovarea și adoptarea Legii antidiscriminare, care asigură mai multe drepturi minorităților sexuale. Chiar dacă au fost făcute mai multe acțiuni de protest ale enoriașilor BOM, legea a rămas în vigoare. Anterior, atât Filat cât și alți oficiali de la guvernare au declarat că Legea egalității de șanse (antidiscriminare) este adoptată la recomandarea structurilor europene.

Комментариев нет:

Отправить комментарий