вторник, 15 апреля 2014 г.

Filat și-a amintit de dreptul egal la informare

După ce a fost demis din funcția de Prim-ministru pentru acte de corupție, liderul PLDM, Vladimir Filat, se plânge că instituțiile media îl discriminează și aplică un principiu selectiv de prezentare a politicienilor în produsele televizate.

Potrivit portalului politik.md, fostul Premier demis pentru acte de corupție constată că cenzurarea mesajelor incomode este pe ordinea de zi a posturilor de televiziune din Republica Moldova, inclusiv a celor publice, a căror bună-funcţionare este menţinută din bugetul de stat.

„Am avut o situaţie cu adevărat bizară în timp ce mergeam cu Preşedintele Comisiei Europene la aeroport, iar în versiunea unor posturi de televiziune – eu nu eram acolo. Altădată, eram cu Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, şi în mod ciudat am dispărut de la tribună pentru o vreme. Pentru o perioadă am devenit pur şi simplu invizibil”, a declarat Filat, vorbind despre perioada în care a fost Prim-ministru.

În context, Filat a cerut presei să respecte condițiile legate de acordare a dreptului la expunerea punctului de vedere. „Se întâmplă din păcate şi aici chiar avem să muncim foarte mult. Şi aici avem nevoie să ne modernizăm ca şi nevoia de a avea justiţie funcţională, de exemplu. Presa ar trebui să respecte condiţiile legale prin acordarea egală a dreptului la informare şi la expunerea punctului de vedere”, a solicitat fostul Premier demis pentru acte de corupție.

În perioada cât a deținut funcția de Prim-ministru, Vladimir Filat a fost considerat cel mai popular politician, potrivit unui rating întocmit de organizația Politicon, afiliată politic PLDM-ului. Unul din criteriile ratingului este apariția politicienilor în buletinele de știri și talk-showurile politice televizate.

Anterior, Partidul Comuniștilor a declarat în repetate rânduri despre faptul că presa afiliată politic actualei guvernări, inclusiv și compania Teleradio – Moldova, încalcă flagrant prevederile legale ce țin de acordarea egală a dreptului la informare și la expunerea punctului de vedere, atunci când este vorba de opoziția, care este limitată în aceste drepturi. În toată această perioadă, Vladimir Filat în funcția sa de Premier, precum și camarazii săi de coaliție nu a avut nicio pretenție la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care este responsabil de supravegherea respectării legislației în domeniul audiovizualului.

Комментариев нет:

Отправить комментарий