среда, 12 марта 2014 г.

Filat vrea propagandă nesubordonată lui Plahotniuc și Lucinschi

Fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, vrea ”propagandă europeană” în mass-media autohtonă, făcând aluzii că unii dintre radiodifuzori fac doar business și numai politicieni ”sunt responsabili de integrarea europeană”. Declarația a fost făcută, miercuri, 12 martie, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Marian Lupu și Ion Hadârcă.

Liderii coaliției de guvernare au fost întrebați ce au de gând să facă ”cu această propagandă rusească de pe posturile tv ruse”, care sunt retransmise în Moldova, mai ales în contextul în care ”colegii din partidele Dvs. fac afaceri pe aceste redifuzări ale posturilor rusești de televiziune”.

”Eu tare aș vrea să avem în țara noastră și propagandă proeuropeană. Cei care înțeleg că în afara procesului de integrare europeană noi nu avem cum să ne rezolvăm problemele, să ne modernizăm să ne dezvoltăm. Dacă ar exista această înțelegere și am avea propaganda proprie. Noi în Republica Moldova nu am avea temeri că o altă propagandă venită din afară ne va afecta parcursul european”, a spus Filat.

În context, fostul Premier demis pentru corupție a insistat că declarația sa este ”la nivel de reflecții”, deoarece ”se creează impresia foarte des că doar unii sunt responsabili de integrarea europeană, iar alții au interes doar de business prin crearea audiențelor cât mai mari”, fără a da numele celor care ”uită” de integrarea europeană în afacerile lor audiovizuale.

În context, liderul PLDM a spus că spațiul informațional al Moldovei rămâne vulnerabil și problema urmează să fie soluționată.

Liderul de facto al Partidului Democrat din Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc, este monopolist pe piața mediatică și de publicitate din Moldova, potrivit Asociației Apollo. Plahotniuc deține mai multe posturi de televiziune și de radio din Moldova: Prime, 2 Plus, Canal 3, Prime FM și Maestro FM. Cel mai popular printre telespectatori este Prime.tv, care retransmite postul rusesc de televiziune 1 Canal (ORT). În același timp, colegul de partid al lui Plahotniuc, Chiril Lucinschi, este proprietarul postului de televiziune TV7, care la rândul său retransmite postul de televiziune rusesc NTV, cu o audiență mare la public.

Комментариев нет:

Отправить комментарий