пятница, 7 февраля 2014 г.

Mocanu: Pactul de neagresiune este un truc jalnic al lui Filat

„Propunerea liderului PLDM, Vlad Filat, de a încheia un pact de neagresiune în timpul campaniei electorale, făcută foștilor prieteni de alianțe, iar acum de coaliție, este o încercare jalnică de a-l șmecheri pe principalul său oponent, delicat vorbind, pe Plahotniuc”, a declarat pentru NOI.md liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

Potrivit interlocutorului, Filat visează să depășească cu cît mai puține pierderi trecutul, unde a comis destule lucruri urîte împotriva lui Plahotniuc, să adoarmă vigilența „camarazilor” de coaliție și să acumuleze un număr maxim de voturi la alegerile parlamentare, inclusiv din contul electoratului Partidului Democrat.

„Ratingul PD-ului este mai scăzut ca niciodată. Ideea introducerii sistemului electoral mixt la următoarele alegeri parlamentare nu va trece. Sau mai precis, însăși această idee deja a fost îngropată. Lor nu le rămîne nimic altceva decît să se unească cu formațiunile politice puternice deschis sau să includă în listele altor partide oamenii lor. Filat deja a declarat că PLDM va participa la alegeri de sine stătător. Este puțin probabil ca democrații să se înțeleagă cu comuniștii, avînd în vedere acțiunile aceluiași Plahotniuc împotriva lor. Care ar putea fi ieșirea din situație pentru PD și stăpînul acesteia?! Cea mai reală variantă ar fi să-l distrugă pe Filat și să acceadă în Parlament cu voturile electoratului PLDM. Filat singur le-a redus democraților cîmpul de manevră”, consideră Mocanu.

„Toate planurile grandioase ale lui Filat sînt cusute cu ață albă. Se va declara că regimul fără vize și altă retorică europeană se datorează în exclusivitate PLDM-ului în persoana lui Filat, precum și eforturilor „eroice” ale lui Leancă și Gherman. Ei au de gînd să înhame toți caii albi la careta lor, iar celorlalți le va rămîne doar să amintească jalnic de rolul lor important în realizările pe calea proeuropeană”, a opinat politicianul.

„Astfel, reiese că Filat singur l-a pus pe Plahotniuc în situația de a alege: sau să-l distrugă pe el, sau „să moară” singur. Prin asta el, de fapt, l-a înfuriat rău pe stăpînul hotelului „Nobel”, care nu e deprins să ierte. Faptul că pentru Filat vin timpuri grele o demonstrează elocvent perchezițiile de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și reținerea a trei persoane suspectate de implicarea în scheme ilegale. Însă, deocamdată, acestea sînt floricele. Pomușoarele vor fi mai aproape de faza cea mai importantă a campaniei electorale. Credeți-mă, ne așteaptă „descoperiri” interesante. De aceea, eu personal, la fel ca întreg electoratul (sînt convins) nu sînt interesat de niciun fel de pacte de neagresiune. Măcar în această perioadă vom afla cine într-adevăr ne duce spre un viitor european luminos”, a conchis Mocanu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий