четверг, 6 февраля 2014 г.

Filat le ordonă autorităților locale să condamne referendumul din Găgăuzia

Fostul Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, cere autorităților publice locale de nivelul I și II să se convoace și să adopte declarații de condamnare a referendumului consultativ privind vectorul european al Moldovei, care s-a desfășurat pe 2 februarie în UTA Găgăuzia. Cererea a fost făcută, miercuri, 5 februarie, în cadrul unui briefing de presă.

”PLDM face apel către autoritățile administrației publice locale de nivel I si II să se întrunească pentru aprobarea declarațiilor publice în susținerea statului Republica Moldova, a parcursului nostru european și de condamnare a acțiunilor de dezbinare și separatism”, a declarat Filat, astfel calificând referendumul la care a participat majoritatea populației autonomiei găgăuze.

Cererea fostului Premier demis pentru acte de corupție a fost făcută după ce majoritatea raioanelor din țară, precum și consilierii din mun. Chișinău și Bălți, au semnat declarații în susținerea organizării și desfășurării referendumului consultativ din Găgăuzia și au cerut guvernării să organizeze un plebiscit similar la nivel național. S-au declarat solidare cu decizia autorităților găgăuze orașe și sate din raioanele Cahul, Briceni, Drochia, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Soroca, Orhei, Edineț, Briceni, Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, precum și municipiile Chișinău și Bălți.

Pe data de 2 februarie, pe teritoriul UTA Găgăuzia a avut loc un referendum consultativ privind vectorul politicii externe a Moldovei. În aceeași zi, locuitorilor autonomiei le-a fost propus să vină la secțiile de votare pentru a se expune pe marginea fortificării dreptului Găgăuziei la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova își va pierde suveranitatea.

Комментариев нет:

Отправить комментарий