суббота, 22 февраля 2014 г.

Filat lansează noi acuzaţii la adresa PL

Liberal-democratul Vlad Filat se arată deranjat de faptul că aleşii locali din partea Partidului Liberal au refuzat să semneze declaraţia publică de condamnare a separatismului şi de sprijinire a integrării europene a ţării. În acest sens, Filat i-a acuzat pe liberalii Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă de cinism. Declaraţia a fost făcut de liderul PLDM, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Preşedintele liberal-democrat a menţionat că reprezentanţii administraţiilor publice locale din ţară au fost receptivi în privinţa demersului iniţiat de PLDM, precizînd că sute de aleşi locali au semnat declaraţia pro-Moldova.

„Aș vrea să îmi exprim și un regret vizavi de acest proces de adoptare a declarațiilor publice de sprijinire a procesului de integrare europeană care demonstrează cinismul unora. Știți care este partidul care nu participă în acest proces? Este Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă. Nu pot să mă abțin în a-mi exprima nedumerirea: cum un partid politic, care promovează cu atîta vehemență aparentă, în public, integrarea europeană, vreau să vă spun că aceasta s-a întîmplat și pe parcursul timpului, acționează împotrivă”, a explicat Filat.

Liderul PLDM a făcut referire şi la situaţia tensionată din Găgăuzia, îndemnîndu-i pe liderii politici din regiune să aibă un comportament raţional. Filat se arată îngrijorat şi de iniţiativa privind ieșirea autonomiei din componența Republicii Moldova.

„Sigur, ceea ce s-a întîmplat acolo este foarte grav, nu știu despre această inițiativă decît la nivel de zvon. Eu sper foarte mult că există un gram de rațiune în activitatea celor din Găgăuzia. Ceea ce se întîmplă acum demonstrează faptul că organizatorii nu au urmărit rezolvarea problemelor pentru găgăuzi. Au avut nevoie de o acțiune, care să atragă atenția asupra lor ”,a remarcat Filat.

Totodată, acesta a precizat că nu doar başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, poartă responsaiblitate pentru provocările care au loc în regiune, dar şi alţi lideri politici.

Комментариев нет:

Отправить комментарий