вторник, 21 января 2014 г.

Liderul PLDM anunță realizarea planurilor unioniste ale lui Băsescu pe teritoriul Moldovei

Președintele PLDM, Vladimir Filat, a confirmat, luni, 20 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă, realizarea planurilor unioniste ale Președintelui României, Traian Băsescu, care are loc prin susținerea sectorului educațional din Moldova. 

”În anul curent urmează să valorificăm ajutorul oferit de România în valoare de 20 mil euro pentru construcția și reconstrucția grădinițelor. Acesta este un proiect al nostru de suflet, dar și strategic pentru viitorul țării. Mă bucur că acest sprijin excepțional și extraordinar vine din partea României. Cu ajutorul respectiv și cu resursele publice în următorii ani vom realiza un obiectiv major: fiecare copil din Moldova să aibă acces la educație preșcolară de calitate”, a declarat Filat. 

Anterior, Președintele român, Traian Băsescu, a anunțat că următorul proiect de țară al României este unirea cu Moldova, iar procesul deja este pus în aplicare prin educarea conștiinței tinerii generații. ”De cinci ani, în fiecare an acordăm 5-5,5 mii burse, ceea ce înseamnă că pe un ciclu de patru ani avem permanent 20 de mii de studenți basarabeni aici”, a spus șeful statului vecin. În context, Băsescu a spus că este necesară o prezență mai largă a reprezentanților români în Moldova, iar conștiința ”corectă” trebuie să fie formată încă de la vârsta preșcolară.

Комментариев нет:

Отправить комментарий